סלאטת שמנדר / סלט סלק

ניחנא פי ביתי בחיב כתיר סלאטת שמנדר, ליאנו האדי סלאטה זכיה וכמאן אילה

כתיר חדיד , יעני מניח לצחיתנא.

אוואל מרה, נרוח לשוק אל כביר פי חארת קרית -ים, קריב שוואי מן אל בחר.

הונאכ נישתרי שי תנין קילו שמנדר  וכמאן כל אל פואכה וחודרה ניחנא לאזם לנא.

ננדף אל שמנדר מע מיי ונחותו פי טנג'רה באל מיי. בעד יכון טבוח, נקשר (נקלף)

אל שמנדר מן אל קישרה (קליפה) , בס מע אידכ. היכ הו טראיה (רך) ונדיף.

ניקטע אל שמנדר , ליקמה , ליקמה (פרוסה), ונחות לו שוואי מלח , שוואי זית זתון

שי תלאתה, או ארבעה מעלק למון , בק'דונס ושוואי חל (חומץ)

בעד אל וג'בה מע סלטאת שמנדר, אנא חאסס שדיד (חזק) כיף חדיד…

סחתיין לכל אפראד אל ג'מעה.  

 

אנו בביתנו אוהבים מאד סלט סלק כי זה סלט טעים ומכיל הרבה ברזל כלומר

טוב לבריאותנו.

דבר ראשון נלך לשוק הגדול בשכונת קרית ים,קרוב קצת לים. שם ניקנה כ-שני קילו

סלק,ועוד כל הפירות והירקות שאנו צריכים.ננקה את הסלק במים ונשים בסיר. לאחר שהוא מבושל,נקלף את הקליפה רק בידים.  כך הוא רך ונקי.   נחתוך את הסלק , פרוסה , פרוסה, נוסיף קצת מלח ,קצת שמן זית, כ- שלוש ארבע כפות למון פטרוזיליה וקצת חומץ.

אחרי ארוחה עם סלט סלק, אני מרגיש חזק כמו ברזל….

בתיאבון